Saturday, 9 July 2011

Makeover Haryati Abd Rahman

Yati atau Norhayati merupakan teman Shel yang turut sama membuat makeover bersama saya, pertama kali berjumpa yati saya dapat melihat inner beauty pada beliau. Dia merupakan seorang Engineer dalam bidang Oil and Gas,bukan calang-calang bidang dan jarang diceburi oleh kaum wanita, seorang yang sangat simple,hanya beseluar jeans,tshirt, tshirt serta  tudung bawal. one words SIMPLE.

Kini yati turut menyertai perniagaan bersama Shel, lebih banyak masa ditumpukan untuk mengembangkan bisnes dalam masa yang sama dapat memberikan tumpuan pada keluarga, bilang yati dia mahu sesuatu yang simple tetapi menampakkan sisi elegant dalam dirinya, oleh itu saya figure it out dan saya mahu enhancekan inner beauty yati dengan menggunakan warna natural sebagai main factor dalam makeover ini.

Seperti Shel, saya turut menemani Yati ke saloon untuk membuat facial serta mengemaskan kening beliau, seterusnya kami Pavillion, tempat pertama saya dan Yati kunjungi bersama Shel iaitu kaunter makeup Shuemura, di sini Yati dibantu oleh Samantha dengan diberi penerangan tentang produk-produk asas makeup serta diajar tentang teknik-teknik yang betul untuk makeup harian,setelah siap di tata rias oleh Samantha, proses seterusnya ke kedai pakaian untuk memilih pakaian yang bersesuian dengan bentuk badan Yati yang tinggi lampai, nyata Yati mempunyai citarasa yang baik dan beliau mampu memilih pakaiannya sendiri...congrats babe!


Kini tiba masa untuk di studio, Yati disolek oleh Arra Farhana  official makeup artist utk FeyzaFiena, sedikit masa diambil untuk menyiapkan yati dan beliau pada mulanya agak kekok beraksi di hadapan kamera tetapi bila diberi tunjuk ajar oleh abg Azhar daripada JariClick Photography beliau mampu memberi killer2 post! jom  kita enjoy pic makeover yati sebelum dan selepas!


p/s: Sekalung penghargaan diucapkan kepada yang kerana memberikan kepercayaan kepada saya untuk menata rias beliau,serta tidak lupa jugak kepada Official team photographer  JariClick Photography ( abg azhar and ayed ), Official MUA  Arra Fingers by Arra Farhana dan juga assistant2 saya iaitu Amalina Zainuddin serta Laila Aziz dan x luper official studio..GetGorgeous


Haryati Abd Rahman sebelum di makeover

Yati bila dah selesai facial

both of them mencuba shade yang bersesuaian dengan wajah

diberi penerangan tentang foundation yang bersesuaian dengan wajah

Yati sedang di tata riassuperb! Yati setelah siap di rias oleh oleh Arra Farhana dan di stylistkan oleh saya

Urban Modern. Yati mencuba gaya yang amat berlainan dan hasilnya : GORGEOUS


untuk Yati,
saya berharap agar yati akan menyenangi gaya yang saya telah cadangkan dan semoga dengan gaya terbaru ini mampu memberikan keyakinan dalam bidang yang Yati ceburi, jika anda berminat untuk merubah gaya seperti yati, ayuhh jangan tunggu lagi call 017 352 9942! anda juga boleh tranform seperti dia!

No comments:

Post a Comment